Gezocht: mantelzorgers die hun ervaringen willen delen!

1.    Gezocht: mantelzorgers die overzicht (proberen) houden op alle zorginfo en hun ervaring hierover willen delen

 

Draag jij zorg voor iemand die aan meerdere ziektes lijdt en begeleid wordt door minstens drie hulpverleners? Probeer je daarbij zicht te houden op alle informatie betreffende de zorg bijvoorbeeld door het gebruik van zorgschriftje, notitieboek, dagboek of eigen tool? Dan zijn wij op zoek naar jouw input en ervaringen. Zo help je ons bij het vormgeven van een gebruiksvriendelijk digitaal hulpmiddel, genaamd Alivia. Dankzij Alivia kunnen personen zelf, maar ook hun mantelzorgers en zorgaanbieders samen eenvoudig een zorgplan opstellen waarmee ze doelstellingen bepalen, taken verdelen en informatie uitwisselen. Meer info over Alivia kan je op de website terugvinden: Digitaal zorg- en ondersteuningsplan (zorg-en-gezondheid.be).

Wat gaan we concreet doen?

  • Praten over jouw ervaring als mantelzorger en hoe je vandaag alle info over zorg bijhoudt
  • Jouw suggesties verzamelen over hoe een digitale versie van notities of een zorgschrift er ideaal uit zou zien
  • Je feedback capteren over communicatie en samenwerking en wat hierbij nog beter kan

Uiteraard worden de antwoorden anoniem verwerkt en gebruikt. Zo help je zorgteams, inclusief mantelzorgers, om personen met intensieve zorgnoden nog beter te ondersteunen in de toekomst.

Hoe gaat dit praktisch in z’n werk?

In de week van 27 mei nemen we een digitaal interview van 1 uur af. Dit is flexibel in te plannen naargelang wat jouw agenda toelaat die week. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar naomi.debruyne@steunpuntmantelzorg.be voor 15 mei. We nemen dan contact met je op om het interview in te plannen.

Alvast bedankt!

 

2.    Gezocht: mantelzorgers die zorg dragen voor iemand met veel zorgnoden en hun ervaring willen delen

 

Draag jij zorg voor iemand die aan meerdere ziektes lijdt en begeleid wordt door minstens drie zorgaanbieders? Dan zijn wij op zoek naar jouw input en ervaringen. Zo help je ons bij het vormgeven van een gebruiksvriendelijk digitaal hulpmiddel, genaamd Alivia. Dankzij Alivia kunnen personen zelf, maar ook hun mantelzorgers en zorgaanbieders samen eenvoudig een zorgplan opstellen waarmee ze doelstellingen bepalen, taken verdelen en informatie uitwisselen. Meer info over Alivia kan je op de website terugvinden: Digitaal zorg- en ondersteuningsplan (zorg-en-gezondheid.be).

Wat gaan we concreet doen?

  • We horen graag je feedback over wat er specifiek voor mantelzorgers nodig is in Alivia
  • We laten je Alivia zien met daarin de stappen om een zorgplan op te maken, bijbehorende taken te verdelen en informatie uit te wisselen
  • We verzamelen samen suggesties over hoe Alivia nog gebruiksvriendelijker en efficiënter kan werken

Uiteraard worden de antwoorden anoniem verwerkt en gebruikt. Zo help je zorgteams, inclusief mantelzorgers, om personen met intensieve zorgnoden nog beter te ondersteunen in de toekomst.

Hoe gaat dit praktisch in z’n werk?

In de eerste helft van oktober nemen we een digitaal interview van 1 uur af. Dit is flexibel in te plannen naargelang wat jouw agenda toelaat die week. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar naomi.debruyne@steunpuntmantelzorg.be voor 1 oktober. We nemen dan contact met je op om het interview in te plannen.

Alvast bedankt!